David Sinclair’s onderzoek over NMN in het MetroBiotech Lab en Klinische Testen

David Sinclair’s onderzoek over NMN in het MetroBiotech Lab en Klinische Testen

David Sinclair is een vooraanstaand professor in genetica aan de Harvard Medical School en medeoprichter van MetroBiotech. We kunnen wel stellen dat hij wereldwijd bekend is om zijn baanbrekende onderzoek naar veroudering. Zijn werk richt zich met name op NAD+ boosters zoals NMN (Nicotinamide Mononucleotide). Van deze NAD+ boosters wordt namelijk aangenomen dat ze een rol spelen in het vertragen van het verouderingsproces. Sinclair’s MetroBiotech Lab is momenteel bezig met meerdere klinische testen om de effectiviteit en veiligheid van NMN te onderzoeken, wat veelbelovende vooruitzichten biedt voor de toekomst van anti-verouderingsbehandelingen.

Wie is Dr. David Sinclair?

David Sinclair is een professor in genetica aan de Harvard Medical School. Hij richt zich intensief op verouderingsonderzoek. Zijn werk heeft wereldwijd erkenning gekregen dankzij zijn vele wetenschappelijke publicaties en onderscheidingen. Sinclair is medeoprichter van verschillende technologiebedrijven, waaronder MetroBiotech. MetroBiotech is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve therapieën om veroudering tegen te gaan. Het onderzoek van Sinclair heeft een sterke focus op de rol van NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotide) en sirtuïnen in het verouderingsproces. Deze moleculen spelen een cruciale rol in de regulatie van cellulaire processen die de gezondheid en levensduur beïnvloeden. Door de modulatie van NAD+ en sirtuïnen, hoopt Sinclair manieren te vinden om het verouderingsproces te vertragen en de algehele gezondheid te verbeteren. Onder andere zijn baanbrekende werk heeft geleid tot de ontwikkeling van NMN als een potentieel middel om de niveaus van NAD+ in ons lichaam te verhogen en daarmee aandoeningen gerelateerd aan veroudering te bestrijden.

Wat is MetroBiotech?

NMN onderzoek

MetroBiotech is een klinisch farmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek naar de ontwikkeling van NAD+ precursoren zoals NMN. Het bedrijf is opgericht door David Sinclair en Rajendra Apte, en beschikt over een uitgebreid team van vooraanstaande wetenschappers. Deze deskundigen werken samen om therapieën te ontwikkelen die het verouderingsproces kunnen vertragen en de algehele gezondheid kunnen verbeteren.

De missie van MetroBiotech is het verlengen van gezonde levensjaren door de ontwikkeling van NAD+ modulators. Door de niveaus van NAD+ in het lichaam te verhogen, hopen ze de levenskwaliteit te verbeteren en aandoeningen die met veroudering te maken hebben te bestrijden. De focus op NMN in hun onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s is geïnspireerd door de uitgebreide onderzoeken van David Sinclair naar de rol van NAD+ in veroudering. Deze onderzoeken suggereren dat het verhogen van NAD+ niveaus kan leiden tot verbeterde cellulaire functie en langere, gezondere levensjaren.

Klinische onderzoeken met NMN

MetroBiotech voert momenteel drie FDA-goedgekeurde fase 2 klinische testen uit met MIB-626, een farmaceutische vorm van NMN. Deze onderzoeken zijn belangrijk om de effectiviteit en veiligheid van NMN te bevestigen en de potentiële voordelen ervan voor de gezondheid te begrijpen.

 • Effect van NMN op gezonde mensen
 • Deze klinische test onderzoekt de invloed van een dagelijkse dosis van 2 gram MIB-626 op de cardiorespiratoire fitness en andere gezondheidsmarkers bij fysiek fitte volwassenen. Het doel is om te bepalen of NMN kan bijdragen aan een verbeterde fysieke prestatie en algehele gezondheid bij gezonde individuen.

 • Effect van NMN op Alzheimer
 • In dit onderzoek wordt onderzocht of NMN de bloed-hersenbarrière kan passeren en de concentraties van NAD+ en amyloïde-beta in de hersenen kan beïnvloeden. Amyloïde-beta is een eiwit dat in verband wordt gebracht met de ontwikkeling van Alzheimer. Door te onderzoeken hoe NMN deze niveaus kan veranderen, hopen de onderzoekers inzicht te krijgen in de potentiële rol van NMN in het vertragen of behandelen van Alzheimer.

  NMN Alzheimer
 • Effect van NMN op diabetes nierziekten (DKD)
 • Dit onderzoek richt zich op de mogelijke voordelen van NMN voor patiënten met niercomplicaties als gevolg van diabetes, zoals verbeterde nierfunctie en verminderde ontsteking. Diabetes nierziekten zijn een ernstige complicatie van diabetes, en de onderzoekers hopen dat NMN kan bijdragen aan een betere niergezondheid en het verminderen van ontstekingsreacties bij deze patiënten.

  Resultaten en inzichten

  De voorlopige resultaten van de klinische testen van MetroBiotech tonen aan dat NMN de NAD+ niveaus in het bloed effectief kan verhogen. Deze verhoging van NAD+ draagt bij aan verbeterde cellulaire energieproductie en algehele gezondheid. De verhoogde NAD+ niveaus ondersteunen verschillende vitale cellulaire functies, wat kan resulteren in een betere fysieke en mentale gezondheid.

  De studies hebben aangetoond dat MIB-626, de farmaceutische vorm van NMN, over het algemeen veilig is en goed wordt verdragen door de deelnemers. De meeste deelnemers rapporteerden minimale bijwerkingen, wat wijst op een gunstig veiligheidsprofiel voor NMN als supplement. Dit is een belangrijke bevinding, aangezien veiligheid en tolerantie cruciale factoren zijn voor de goedkeuring en het wijdverspreide gebruik van nieuwe therapeutische middelen.

  David Sinclair's onderzoek suggereert dat NMN niet alleen de levensduur kan verlengen, maar ook de gezondheid kan verbeteren door leeftijdsgerelateerde aandoeningen tegen te gaan. Zijn studies tonen aan dat verhoogde NAD+ niveaus helpen bij het handhaven van een betere cellulaire functie, wat leidt tot een vermindering van ontstekingen en een verbeterde werking van vitale organen. Dit kan op zijn beurt helpen bij het voorkomen of vertragen van de progressie van chronische ziekten zoals Alzheimer en diabetes, en bijdragen aan een gezondere, langere levensduur.

  Conclusie

  David Sinclair heeft samen met zijn team bij MetroBiotech baanbrekend werk verricht in het onderzoek naar NMN en veroudering. De klinische testen uitgevoerd door MetroBiotech, waaronder studies naar de effecten van NMN op gezonde individuen, Alzheimer, en diabetes nierziekten, hebben veelbelovende resultaten opgeleverd. Voorlopige bevindingen tonen aan dat NMN de NAD+ niveaus in het bloed kan verhogen, wat bijdraagt aan verbeterde cellulaire energieproductie en algehele gezondheid. Bovendien is MIB-626, de farmaceutische vorm van NMN, over het algemeen veilig en goed verdragen door de deelnemers aan de studies.

  De gezondheidsvoordelen van NMN zijn groot. Verhoogde NAD+ niveaus kunnen leiden tot verbeterde energie, betere cognitieve functies en een algehele verbetering van de gezondheid. Dit biedt hoop voor het aanpakken van leeftijdsgerelateerde aandoeningen en het verlengen van gezonde levensjaren.

  Dus, het onderzoek van David Sinclair naar NMN markeert een belangrijke stap voorwaarts in onze zoektocht naar manieren om het verouderingsproces te vertragen en de kwaliteit van leven te verbeteren. David Sinclair’s werk met NMN onderstrepen de enorme voordelen en mogelijkheden van NMN.

  Terug naar blog

  Bestel nu één van onze Premium NMN producten

  • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

   Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

  • Onafhankelijk laboratorium getest

   Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

  • Hoogwaardige productie (GMP)

   Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

  • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

   Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

   Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

   Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

   Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

   Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

   Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

   Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

   Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

   NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

   Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

   NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

   Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  1 van 3