NMN dosering: Het belang van de juiste hoeveelheid

NMN dosering: Het belang van de juiste hoeveelheid

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) heeft de aandacht getrokken van wetenschappers en mensen die geïnteresseerd zijn in gezondheid - van over de hele wereld. Hoe? Dankzij een groeiend aantal positieve onderzoeken die de mogelijke revolutionaire voordelen ervan belichten. Terwijl de interesse piekt, stellen veel mensen de vraag: "Hoeveel NMN per dag is ideaal voor mij?" In deze blog lees je er alles over!

Wat is NMN?

Voordat we ingaan op de optimale doseringen, is het belangrijk om eerst uit te leggen wat NMN precies is. Nicotinamide Mononucleotide, of NMN, is een vitamine B3-derivaat dat een cruciale rol speelt in de productie van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+). NAD+ is betrokken bij veel belangrijke lichamelijke processen, zoals energieproductie, DNA-reparatie en het reguleren van onze interne klok. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van NAD+ af, wat leidt tot de typische tekenen van veroudering en een afname van de algehele vitaliteit. NMN-supplementen hebben als doel dit proces tegen te gaan door de NAD+ niveaus in het lichaam te verhogen, wat ondersteuning biedt aan onze cellulaire gezondheid en energiemetabolisme. Wil je meer weten over de wetenschap achter NMN en de potentiële voordelen? Lees dan onze blog: Wat is NMN?

NMN dosering per dag

Wanneer het aankomt op NMN supplementen, is één van de meest gestelde vragen: "Hoeveel NMN per dag is optimaal?" Het antwoord hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gezondheidsstatus en individuele gezondheidsdoelen. Maar er is wel een algemene richtlijn die door experts wordt voorgesteld om mee te starten.

 • Beginnen bij de basis: Het wordt algemeen aanbevolen om te beginnen met een dosering van 250 mg NMN per dag. Deze hoeveelheid is gebaseerd op vroege onderzoeken die positieve effecten aantoonden op de NAD+ niveaus zonder noemenswaardige bijwerkingen. Het starten met deze basisdosering biedt je lichaam de kans om zich aan te passen en maakt het mogelijk om te observeren hoe je op het supplement reageert.
 • Verhoging voor optimale resultaten: Ben je op zoek naar meer uitgesproken effecten, of merk je geen ongewenste reacties? Dan kan de dosering geleidelijk worden verhoogd. Onderzoek wijst uit dat doseringen variërend van 500 mg tot 1000 mg per dag positieve resultaten kunnen bieden, vooral op het gebied van verbeterde energieniveaus en verjonging op cellulair niveau. Het is echter belangrijk om deze verhoging zorgvuldig te overwegen en, indien mogelijk, onder toezicht van een gezondheidsprofessional.
 • Leeftijdsafhankelijke dosering: De behoefte aan NMN kan variëren per leeftijd, aangezien de natuurlijke NAD+ productie afneemt met het ouder worden. Hieronder vind je een handige tabel die richtlijnen geeft over aanbevolen doseringen per leeftijdsgroep:

Leeftijdsgroep

Aanbevolen dosering van NMN per dag

30-40 jaar

250 mg tot 500 mg

41-50 jaar

500 mg tot 750 mg

51 jaar en ouder

750 mg tot 1000 mg


Houd er rekening mee dat deze tabel algemene richtlijnen biedt. Het is altijd het beste om persoonlijk advies in te winnen, vooral als je specifieke gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Dus: "Hoeveel NMN per dag?” Dat is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie!

Wat is de beste tijd om NMN in te nemen?

Het vinden van het juiste moment om NMN in te nemen kan net zo belangrijk zijn als de dosering. Hoewel er nog volop onderzoek wordt gedaan naar het optimale tijdstip voor NMN supplementen, suggereren sommige studies en anekdotische bewijzen dat de ochtend het meest gunstig kan zijn. Dit komt doordat NMN de NAD+ niveaus kan verhogen, wat op zijn beurt de energieproductie en het metabolisme kan stimuleren. Door NMN in de ochtend te nemen, kun je mogelijk de natuurlijke ritmes van je lichaam ondersteunen en een energieboost ervaren gedurende de dag.

Het is wel belangrijk om op te merken dat de reactie op NMN per persoon kan variëren. Sommige gebruikers melden dat ze geen merkbaar verschil ervaren in energieniveaus afhankelijk van het tijdstip van inname, terwijl anderen juist 's avonds NMN nemen om hun slaap niet te verstoren. Het beste advies is om te experimenteren met verschillende tijdstippen en te observeren wat voor jou het beste werkt.

Verschillende doseringsvormen - NMN poeder, capsules of druppels?

NMN is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, capsules en druppels. Het wordt gesteld dat NMN in orale vorm effectiever is, omdat het direct de NAD-niveaus in het bloed verhoogt. Dit wordt toegeschreven aan de ontdekking van het SIc12a8 eiwit in het bloed, dat NMN in de darmen opneemt. Elke vorm van NMN supplementen heeft zijn eigen voordelen en gebruiksgemak, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en levensstijl.

NMN poeder

Voor diegenen die de voorkeur geven aan snelle opname of die de dosering nauwkeurig willen afmeten, kan NMN poeder een goede keuze zijn. Het poeder kan gemakkelijk worden opgelost in water of een drankje naar keuze en biedt flexibiliteit in dosering.

NMN druppels

Druppels zijn een handige optie voor mensen die moeite hebben met het slikken van capsules of tabletten. De vloeibare vorm maakt het mogelijk om de dosering aan te passen en kan snel door het lichaam worden opgenomen.

NMN capsules

Capsules zijn wellicht de meest gebruiksvriendelijke optie, vooral voor degenen die een nauwkeurige dosering en gemak waarderen. Bij EnduraVita zijn we van mening dat onze NMN capsules superieur zijn vanwege de nauwkeurige dosering, het gebruiksgemak en de kwaliteit van ons product. We nodigen je uit om onze hoogwaardige NMN supplementen te ontdekken en zelf te ervaren hoe ze kunnen bijdragen aan jouw welzijn: Bekijk onze NMN producten.

Hoe lang duurt het voordat de positieve effecten van NMN merkbaar worden?

Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, melden veel mensen binnen enkele weken na regelmatig gebruik van NMN verbeteringen in energieniveaus, slaapkwaliteit en algemeen welzijn. NMN heeft, zoals elk supplement, tijd nodig heeft om cumulatieve effecten op te bouwen in het lichaam. Sommigen merken misschien niet direct een verschil, maar dit betekent niet dat NMN geen positieve impact heeft. De subtiele verhoging van NAD+ niveaus kan significante lange termijn effecten hebben op cellulaire gezondheid en verouderingsprocessen. Meer informatie over dit onderwerp en mogelijke verklaringen voor het uitblijven van effecten vind je hier: Ervaar je geen effecten van NMN? Dit kan de oorzaak zijn.

De voordelen van NMN

NMN biedt diverse mogelijke gezondheidsvoordelen, met name op het gebied van anti-aging en energiemetabolisme. Hier zijn enkele van de voordelen die onderzoek en gebruikerservaringen suggereren:

 • Verbeterde energieproductie: Door de NAD+ niveaus in het lichaam te verhogen, kan NMN helpen het energiemetabolisme te verbeteren, wat leidt tot verhoogde vitaliteit en uithoudingsvermogen.
 • Ondersteuning van cellulaire gezondheid: NMN speelt een cruciale rol in de reparatie van DNA en andere cellulaire herstelprocessen, wat essentieel is voor gezond ouder worden.
 • Verbeterde cognitieve functie: Sommige studies suggereren dat NMN cognitieve functies kan ondersteunen, inclusief geheugen en concentratie.

Wanneer moet je extra voorzichtig zijn met NMN doseringen?

Hoewel NMN over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om voorzichtig te zijn, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals hartproblemen, diabetes of immuunsysteem problemen, moeten mogelijk extra aandacht besteden aan het gebruik van NMN. In dergelijke gevallen is het essentieel om medisch advies in te winnen voordat je met een NMN supplementen begint.

Je kunt altijd een gezondheidsexpert om advies vragen. Dit zorgt niet alleen voor je veiligheid, maar maximaliseert ook de potentiële voordelen die je van het supplement kunt ontvangen.

Conclusie

Het vinden van de ideale NMN dosering is dus afhankelijk van verschillende factoren. Beginnen met een basishoeveelheid van 250 mg per dag en, indien nodig, geleidelijk verhogen tot 500-1000 mg, lijkt een veilige en effectieve strategie. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel NMN veelbelovende voordelen biedt, het geen wondermiddel is. Een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl blijven de belangrijkste onderdelen van welzijn. We adviseren altijd om medisch advies in te winnen voordat je begint met het gebruik van supplementen, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. 

Bij EnduraVita zijn we toegewijd aan het ondersteunen van jouw gezondheid met producten die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Onze NMN supplementen zijn zorgvuldig samengesteld om je te helpen je best mogelijke zelf te zijn, vandaag en in de toekomst.

Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

 • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

  Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

 • Onafhankelijk laboratorium getest

  Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

 • Hoogwaardige productie (GMP)

  Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

 • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

 • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

 • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

1 van 3