Wat is NMN

Wat is NMN?

Stel je voor dat je in een tijdmachine stapt, maar in plaats van je naar een ander tijdperk te brengen, maakt het je jonger van binnenuit. Klinkt als pure sciencefiction, toch? NMN, of Nicotinamide Mononucleotide, is als een mini tijdmachine die onze cellen helpt zich jong en energiek te voelen. Denk eraan als het opladen van je telefoon - NMN geeft je cellen een boost om de dag door te komen. Dit leidt tot allerlei voordelen, van een stralende huid tot meer energie om de wereld aan te kunnen. Maar wat is NMN precies, en hoe kan het bijdragen aan gezond ouder worden, celgezondheid en een langere levensduur?

Wat is Nicotinamide Mononucleotide?

Nicotinamide Mononucleotide is een voorloper van Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD+)een vitaal co-enzym in alle levende cellen. Het speelt een cruciale rol in de energieproductie en diverse cellulaire processen. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van NAD+ in ons lichaam af. Dit draagt bij aan de tekenen en symptomen van veroudering. NMN supplementen hebben aangetoond de NAD+-niveaus te kunnen verhogen, wat helpt om de negatieve effecten van het verouderingsproces tegen te gaan. NMN supplementen zijn daarmee populaire anti-aging supplementen.

Wetenschap achter NMN

NMN speelt de hoofdrol bij het bevorderen van celgezondheid en het functioneren van onze cellen. Het doet dit door de productie van NAD+ te verhogen, wat essentieel is voor de mitochondriale functie en de energieproductie in de cel. Dan vraag je je misschien af wat hier het voordeel van is? Nou, een gezonde mitochondriale functie is van cruciaal belang voor het behoud van de vitaliteit en het tegengaan van de veroudering van cellen.

Een van de meest kritieke rollen van NAD+ is zijn betrokkenheid bij DNA-reparatie en het waarborgen van de genetische stabiliteit die we nodig hebben om gezond te blijven. En hier komt NMN om de hoek kijken - het is als de brandstof die NAD+ een boost geeft. Maar dat is nog niet alles. NMN helpt ook bij het omzetten van onze voeding in bruikbare energie, essentieel voor een gezond metabolisme en het behouden van onze energieniveaus. 

Potentiële gezondheidsvoordelen

Anti-aging eigenschappen

NMN heeft de aandacht getrokken vanwege zijn potentieel als anti-aging supplement. Door een boost te geven aan die cruciale NAD+-levels, werkt NMN als een soort tijdmachine op cellulair niveau. Het draait de klok terug op de tekenen van het ouder worden. Stel je voor: een stralendere huid, spieren die zich jonger en sterker voelen, en een algehele boost in hoe fantastisch je je voelt. 

Verbetering van het metabolisme en energieniveaus

Mensen die NMN supplementen slikken, ervaren vaak een toename in hun energieniveaus. Ook krijgt je metabolisme door NMN supplementen een boost. Maar het allermooiste? Dat bruisende, sprankelende gevoel van top tot teen vitaal zijn. Met NMN lijkt het alsof je een extra dosis levenslust hebt gekregen!

Ondersteuning van neurologische gezondheid

Onderzoek suggereert dat NMN ook neuroprotectieve effecten kan hebben, wat betekent dat het de gezondheid van het zenuwstelsel kan ondersteunen en mogelijk de cognitieve functie kan verbeteren. Dus, of je nu je geheugen een beetje wilt opfrissen of gewoon scherp wilt blijven, NMN zou zomaar eens een oplossing kunnen zijn!

Hoe NMN te gebruiken

Bij het overwegen van NMN als onderdeel van je dagelijkse routine, is het cruciaal om aandacht te besteden aan hoe je lichaam reageert. Beginnen met een lage dosis geeft je lichaam de kans om zich aan te passen, waardoor je de inname veilig kunt opvoeren tot je het optimale niveau voor jouw specifieke behoeften bereikt. Dit proces van 'luisteren' naar je lichaam helpt om eventuele ongewenste effecten te minimaliseren. Verder is het combineren van NMN met andere supplementen zoals resveratrol, een krachtige antioxidant gevonden in de huid van rode druiven, populair. Waarom? Het kan synergetisch werken om de effectiviteit van NMN te verhogen. Resveratrol staat bekend om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen, met name in relatie tot hartgezondheid en levensduur, wat het een ideale partner maakt voor NMN.

Maar, dit komt wel met een kanttekening: het is van belang om te benadrukken dat de interactie tussen verschillende supplementen complex kan zijn. Deskundig advies inwinnen bij een voedingsdeskundige of gezondheidsprofessional zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerd plan krijgt dat afgestemd is op jouw unieke gezondheidsprofiel en doelen. 

Veiligheid en bijwerkingen

De meeste klinische studies naar NMN hebben een goed veiligheidsprofiel aangetoond, maar langdurig onderzoek is nog steeds nodig om de langetermijneffecten volledig te begrijpen. Zoals bij elk supplement, is het raadzaam om NMN te gebruiken in overleg met een gezondheidsprofessional, vooral voor mensen met bestaande medische aandoeningen of die andere medicatie gebruiken. Met de voortdurende vooruitgang in onderzoek en klinische studies, staat NMN op de voorgrond van anti-aging wetenschap, met de belofte om ons te helpen langer, gezonder en vitaler te leven.

NMN kopen bij EnduraVita

Als je overtuigd bent van de werking van NMN en klaar bent om het zelf uit te proberen, dan is EnduraVita dé plek om je NMN supplementen te bestellen. We bieden gedetailleerde productinformatie en heldere gebruiksadviezen. Bij EnduraVita kun je rekenen op kwalitatief hoogwaardige supplementen. Onze klantenservice staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden of advies te geven over het beste product voor jouw specifieke behoeften. Met een paar klikken kun je jouw bestelling plaatsen en snel beginnen met jouw reis naar een gezondere en mogelijk jeugdige toekomst met NMN! 

 Bekijk hier ons assortiment NMN supplementen.

Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

 • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

  Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

 • Onafhankelijk laboratorium getest

  Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

 • Hoogwaardige productie (GMP)

  Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

 • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

 • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

 • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

1 van 3