Wat is NAD+ ?

Wat is NAD+ ?

Ben jij je al bewust van de moleculen die elke dag in je lichaam werken om je jong en gezond te houden? NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotide) en zijn voorloper NMN (Nicotinamide Mononucleotide) spelen cruciale rollen in tal van biologische processen die belangrijk zijn voor cellulaire gezondheid en anti-aging. Maar wat is NAD+ precies en hoe zit het met NAD+ in anti-aging? NAD+ is een co-enzym dat betrokken is bij honderden metabolische processen, waaronder energieproductie en DNA-reparatie. NMN is een molecuul dat in het lichaam wordt omgezet in NAD+, waardoor de niveaus van dit belangrijke co-enzym worden verhoogd.

Wil jij gezond ouder worden en je algehele welzijn maximaliseren? Dan is inzicht in hoe deze moleculen functioneren ontzettend belangrijk. In deze blog vertellen we je hoe NMN bijdraagt aan onze gezondheid en hoe het ons helpt langer en beter te leven.

NMN als voorloper van NAD+ 

Nicotinamide Mononucleotide, afgekort: NMN, speelt een vitale rol als de voorloper van Nicotinamide Adenine Dinucleotide, beter bekend als NAD+. De omzetting van NMN naar NAD+ is een biochemisch proces dat de lichaamseigen voorraad van dit cruciale co-enzym op peil houdt. Zonder voldoende NAD+ zouden veel van de fundamentele biologische functies stagneren. Denk hierbij aan cruciale processen zoals het metabolisme van energie, het repareren van DNA en het reguleren van celcyclus en -signaal. 

Het proces begint wanneer NMN in de cel wordt opgenomen en snel wordt omgezet in NAD+ door een reeks enzymatische reacties. Dit is belangrijk in situaties waarin het lichaam onder stress staat of als gevolg van natuurlijke veroudering, waarbij de natuurlijke productie van NAD+ afneemt. Door NMN supplementen te gebruiken, kan de interne productie van NAD+ worden verhoogd. Met als resultaat? Ondersteuning voor de algehele cellulaire functie en vitaliteit.

Je vraagt je vast af hoe het zit met anti-aging en NMN. Dat leggen we voor je uit! Het verhogen van NAD+ niveaus via NMN supplementen kan daarom worden gezien als een manier om de gezondheid van cellen te verbeteren en verouderingsprocessen te vertragen. Dit biedt niet alleen voordelen voor de energiehuishouding van cellen, maar helpt ook bij het handhaven van een gezonde cel communicatie en -vernieuwing. Dit is op zijn beurt cruciaal voor een gezond en actief leven.

NAD+ Biosynthetische route

Gezondheidsvoordelen van verhoogde NAD+ niveaus

Er zijn enorm veel gezondheidsvoordelen van NAD+ niveaus die verhoogd zijn. NAD+ is niet alleen cruciaal voor het omzetten van voedsel in energie, maar speelt ook een belangrijke rol bij het herstel en onderhoud van DNA. Dit heeft directe implicaties voor hoe we ouder worden en hoe ons lichaam zichzelf herstelt na schade. Een van de meest opvallende voordelen van verhoogde NAD+ niveaus is verbeterde energieproductie. NAD+ is essentieel voor de werking van mitochondriën. Dit zijn de energiecentrales van de cel. Wanneer NAD+ niveaus hoog zijn, functioneren mitochondriën efficiënter. Uiteindelijk resulteert dit in een verhoogde energieproductie en verbeterde cellulaire gezondheid. Jouw voordeel? Verhoogd uithoudingsvermogen en minder vermoeidheid. Klinkt goed, toch?

Wat DNA-reparatie betreft, heeft NAD+ een directe invloed op de enzymen die betrokken zijn bij het repareren van beschadigd DNA. Dit is cruciaal voor het voorkomen van mutaties die kunnen leiden tot ziektes en versnelde veroudering, zo lezen we in een wetenschappelijk artikel van Christopher Shade, founder en CEO van Quicksilver Scientific. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat verhoogde NAD+ niveaus de efficiëntie van deze reparatieprocessen verbeteren, wat de integriteit van genetisch materiaal helpt behouden en het risico op leeftijdsgerelateerde ziekten vermindert.

NMN supplementen en NAD+

NMN supplementen zijn beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders en tabletten, die allemaal bedoeld zijn om de NAD+ niveaus in het lichaam te verhogen. De keuze voor een specifieke vorm kan afhangen van jouw persoonlijke voorkeur, absorptie-efficiëntie en het gebruiksgemak.

Bij het kiezen van een NMN supplement is het belangrijk om producten van hoge kwaliteit te selecteren die door derden zijn getest op zuiverheid en veiligheid. De dosering van NMN kan variëren. Onderzoek toont aan dat binnen 30 dagen het NAD+ niveau kan worden verdubbeld.

Voor het gebruik van NMN supplementen is het aan te raden om altijd met een gezondheidsdeskundige te overleggen, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of andere medicatie gebruikt. Omdat NMN invloed heeft op cellulaire en metabolische functies, kan het belangrijk zijn om het gebruik ervan af te stemmen op je individuele gezondheidsstatus en doelen.

De toekomst van NAD+ en NMN in gezondheid en anti-aging

De toekomst van NAD+ en NMN in de gezondheidszorg en anti-aging ziet er veelbelovend uit. Recent onderzoek heeft het potentieel van deze moleculen om de veroudering te vertragen aangetoond. Wetenschappers bestuderen momenteel hoe het verhogen van NAD+ niveaus door NMN supplementen niet alleen de levensduur kan verlengen, maar ook de levenskwaliteit kan verbeteren door het verminderen van leeftijdsgerelateerde ziekten.

Toekomstig onderzoek zal waarschijnlijk richten op het verfijnen van de dosering en de toedieningsmethoden om de effectiviteit en veiligheid van NMN supplementen nog meer te maximaliseren. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de interactie tussen NMN, NAD+ en andere moleculen en routes in het lichaam. Zo kunnen we beter begrijpen hoe deze processen het verouderingsproces beïnvloeden.

De verwachting is dat deze inzichten zullen leiden tot nieuwe strategieën voor het beheersen van chronische ziekten en misschien zelfs methoden om bepaalde aspecten van het verouderingsproces om te keren, wat de deur opent naar een nieuw tijdperk van 'gezond ouder worden'.

Veelbelovende onderzoeksresultaten

NMN als voorloper van NAD+ speelt een rol in het verhogen van de NAD+ niveaus, wat essentieel is voor energieproductie, DNA-reparatie, en het vertragen van het verouderingsproces. Door NMN supplementen te gebruiken kunnen we mogelijk onze cellulaire gezondheid verbeteren en de effecten van veroudering tegengaan. Gezien de veelbelovende onderzoeksresultaten en de voortdurende studies, staat de wetenschap op het punt van revolutionaire doorbraken in gezondheidszorg en anti-aging.

Het is belangrijk dat je, geïnformeerd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten en in overleg met een gezondheidsspecialist, bewuste keuzes maakt over supplementen en levensstijl om je gezondheid en welzijn te optimaliseren.

Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

 • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

  Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

 • Onafhankelijk laboratorium getest

  Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

 • Hoogwaardige productie (GMP)

  Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

 • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

 • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

 • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

1 van 3