Het verband tussen Polyfenolen en Resveratrol

Het verband tussen Polyfenolen en Resveratrol

Polyfenolen zijn natuurlijke verbindingen die in veel planten voorkomen en hebben krachtige antioxidanteigenschappen. Ze beschermen planten tegen schade door UV-straling en ziekteverwekkers, maar hebben ook een aantal indrukwekkende voordelen voor de menselijke gezondheid.

Een van de meest bekende polyfenolen is Resveratrol, dat vooral voorkomt in druiven, bessen en pinda’s. Resveratrol is een specifiek type polyfenol dat reputatie heeft opgebouwd om zijn anti-aging eigenschappen, maar ook talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Dankzij zijn vermogen om de activiteit van Sirtuïnes te verhogen en ontstekingen te verminderen, wordt Resveratrol vaak gezien als een belangrijke speler in de zoektocht naar een langer, gezonder leven.

Wat zijn Polyfenolen

Polyfenolen vormen een uitgebreide groep van meer dan 500 verschillende chemische stoffen die van nature in planten voorkomen. Polyfenolen zijn een verzamelnaam voor deze groep die ook wel als bioactieve stoffen bekend staan. 

Polyfenolen helpen planten te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. Zo beschermen de polyfenolen de plant tegen schadelijke UV-straling, aangezien ze als natuurlijke zonnefilters fungeren. Daarnaast beschermen polyfenolen planten tegen plagen en insecten door hun bittere en chemische eigenschappen en ondersteunen de planten in het omgaan met omgevingsstress. 

Polyfenolen komen veelvuldig voor in voeding zoals vruchten, groenten, thee, koffie, wijn en zelfs chocolade. Hierdoor krijg je Polyfenolen binnen wanneer je een van deze producten consumeert, en ervaar je de mogelijke lichamelijke en geestelijke voordelen.

Voordelen van Polyfenolen

Bioactieve stoffen hebben een specifieke werking op het menselijk lichaam, waarbij ze een gunstig effect hebben op de gezondheid van het menselijk lichaam. Deze stoffen hebben krachtige antioxiderende eigenschappen en helpen met het beperken van celveroudering. Daarnaast zijn polyfenolen krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, waardoor ze celbeschadiging en ontstekingen kunnen verminderen.

Een polyfenolen supplement kan bovendien worden gebruikt bij de preventie van hart- en vaatziekten, chronische ontstekingen en neurodegeneratieve ziekten. Daarnaast bevorderen ze de darmgezondheid door de groei van nuttige bacteriën in de darmen te stimuleren. Sommige studies suggereren dat polyfenolen kunnen helpen bij gewichtsverlies door het verhogen van de stofwisseling en het verbeteren van de vetverbranding, maar hier zou meer onderzoek naar worden gedaan om deze bevindingen te bevestigen. 

Polyfenolen in voeding

Polyfenolen in voeding

Polyfenolen in voeding komen vaak voor in alledaagse voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan polyfenolen zijn onder andere bessen, druiven, noten, olijfolie, thee, en koffie. Deze alledaagse voedingsmiddelen vol met polyfenolen hebben elk hun eigen gezondheidsvoordelen:

  • Druiven: Druiven bevatten Resveratrol, dit is een polyfenol dat bekend staat om zijn anti-aging en cardiovasculaire voordelen.
  • Groene thee: Groene thee is rijk aan catechinen, een type polyfenol dat helpt bij het bestrijden van oxidatieve stress en kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en een betere hartgezondheid.
  • Overige thee en koffie: Thee en koffie zijn rijk aan verschillende soorten polyfenolen, die ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen hebben.
  • Cacao: Cacao bevat flavonoïden, dit zijn polyfenolen die bijdragen aan een verbeterde bloeddoorstroming, het verlagen van bloeddruk en het beschermen van de huid tegen UV-schade.
  • Bessen : Bessen bevatten anthocyanen, dit zijn antioxidanten die ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken.
  • Olijfolie: Olijfolie is rijk aan hydroxytyrosol, dit is een polyfenol dat helpt bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezond hart.
  • Noten: Noten bevatten ellaginezuur, dit is een polyfenol dat bijdraagt aan het bestrijden van chronische ontstekingen en celbescherming.

Het verband tussen Polyfenolen en Resveratrol

Resveratrol is een specifiek type polyfenol dat voornamelijk voorkomt in de schillen van druiven, bessen, pinda’s, de Japanse Duizendknoop plant, en in rode wijn. Deze natuurlijke stof staat bekend om zijn sterke antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een belangrijke rol speelt in de bescherming van cellen tegen schade en het tegengaan van ontstekingen. Deze eigenschappen maken Resveratrol een vaak geprezen middel voor het bevorderen van een goede gezondheid en het vertragen van het verouderingsproces.
Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

  • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

    Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

  • Onafhankelijk laboratorium getest

    Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

  • Hoogwaardige productie (GMP)

    Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

  • Onderzoek: TMG een natuurlijk supplement voor het verlagen van homocysteïne en het bevorderen van hartgezondheid

    Onderzoek: TMG een natuurlijk supplement voor h...

    Homocysteïne, een aminozuur dat van nature in het bloed voorkomt, wordt steeds vaker gezien als een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Verhoogde niveaus van homocysteïne zijn in verband gebracht met...

    Onderzoek: TMG een natuurlijk supplement voor h...

    Homocysteïne, een aminozuur dat van nature in het bloed voorkomt, wordt steeds vaker gezien als een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Verhoogde niveaus van homocysteïne zijn in verband gebracht met...

  • Onderzoek: het effect van betaïne/TMG op het verminderen van lichaamsvet

    Onderzoek: het effect van betaïne/TMG op het ve...

    In de afgelopen jaren heeft de toename van obesitas geleid tot de zoektocht naar effectieve interventies om lichaamsvet te verminderen. Een van de onderzochte methoden is het gebruik van voedingssupplementen...

    Onderzoek: het effect van betaïne/TMG op het ve...

    In de afgelopen jaren heeft de toename van obesitas geleid tot de zoektocht naar effectieve interventies om lichaamsvet te verminderen. Een van de onderzochte methoden is het gebruik van voedingssupplementen...

  • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

    Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

    Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

    Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

    Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

1 van 3